" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

Like and share juseyo ! ^^




We can chatting here


LEts be friend !






Letak Gadget Follower Box *BLOGSKIN/CLASSIC TEMPLATE}
Ahad, 23 Disember 2012 | 8:50 PTG | 1Comment


HAI2 .. today start , sy buat satu tutorial iaitu tutorial meletak gadget follower box utk pengguna blogskin . so , ikut step di bwh yew ? 

 1. Dashboard > Template. Tolong tekan Save Template dulu ye. Pastu, korang Tukarkan semula ke Template Biasa >Tutorial SINI<

p/s : Jangan risau okay? Kod blogskins anda TAK AKAN HILANG yee! Nanti korang boleh revert semula ke classic template dan kod akan jadi macam biasa semula okay? :)

2. Lepas dah revert ke template designer, korang pilih je template pe pon. contohnya korang pilih Simple Template. Pastu, Design > Add A Gadget > Pilih Gadget Followers ye.

3. Lepas tu, korang pergi blog korang. Tekan Right Click > pilih View Page Source ye. CTRL+F search "</div><div class='widget Followers' id='Followers1'>" ye. Contoh :


gambar #1

4. Nampak tak? Kalau tak, tekan gambar Okay. Sekarang, korang nampak kan kod yang sy tunjukkan anak panah tu? Yang dalam copy kod start daripada kod ni


<script type="text/javascript">
 if (!window.google || !google.friendconnect) {

SEHINGGA KOD INI

site: "09845065656073829231",
locale: 'en' },
skin);
</script>


gambar #2


5. Paham tak? Maknanya, dari kod yang sy kotakkan di Gambar #1 sampailah kod yang sy kotakkan di gambar #2. Paham kan? :P

6. So, ni adalah CONTOH KOD SY.
AMARAN : Jangan copy codes ni sebab lain blog, lain kodnya okay ;) Ni sebagai CONTOH

<script type="text/javascript">

7. Lepas copy, korang rujuk SINI. maksudnya, hanya tukar semula ke Classic template. Pastu, Cari kod Sidebar anda dan pastekan kat situ yaww!

8. Preview. Kalau tak de error, save! :)

CREDIT TO : FAQIHAHHUSNI






<script type="text/javascript">

7. Lepas copy, korang rujuk SINI. maksudnya, hanya tukar semula ke Classic template. Pastu, Cari kod Sidebar anda dan pastekan kat situ yaww!

8. Preview. Kalau tak de error, save! :)

CREDIT TO : FAQIHAHHUSNI





newer post older post